arrow-leftarrow-righteditfacebookgoogle-plusinstagramlinkedinmarkerpinteresttwitter
Scroll down
  • Agenda und Neuheiten

Agenda und Neuheiten

Animation während des Wochenendes

 

Nieuwe vatiëteiten

Voor de komende editie van Floralia Brussels 2020 zijn meer bloembollen geplant als ooit tevoren, meer dan 1,6 miljoen voorjaarsbloembollen. Het ziet ernaar uit dat het voorjaar heel vroeg zal zijn dus wees er op tijd bij en houdt het weer de komende tijd in de gaten.

De Guirlande is dit jaar geplant in de kleuren van de Belgische vlag met daaronder een heel groot perk gemengde narcissen langs de walkant van de vijver. We hebben dit jaar weer een aantal nieuwe soorten tulpen geplant: Exquisit , een dubbel late paars-wit met groene pioenachtige bloem , White Ice , Bulls Eye allemaal vergelijkbaar met de tulp Ice Cream. Als nieuwe hyacint hebben we een dubbele rode genaamd Red Diamond van onze trouwe inzender M.J. de Groot uit Lisse.

Piet Pennings heeft wederom een mooi assortiment Narcissen ingezonden. Daarnaast zullen er meer dan 500 bollen van verschillende Fritillaria Imperialis(de Keizerskroon) soorten te zien zijn van de inzenders Onderwater en Florex.

Nieuw dit jaar is een tentoonstelling in de orangerie kas. Hier presenteren wij het assortiment van Ansu t.w. de  Vanda-Orchideeën als bloem en plant plus de nieuwe Ansu plantae lijn waaronder de Tilandsia’s en de Sansevieria Black Line in een unieke presentatie vorm.

Doordat de Vanda’s niet meer in de Kapel zijn hebben we hiervoor een nieuwe lijn orchideeën gevonden van de kwekerij Fransen. Zij zenden een 13 soorten( nieuw) Dendrobium Sa-Nook orchideeën in, welke in de kapel te bewonderen zullen zijn naast vele andere soorten andere Orchideeën.

Wederom kunt U zich vergapen aan de indoor bloemenshow met vele bloemenarrangementen. Deze show wordt op iedere vrijdag ververst door onze arrangeurs o.l.v. Kees Tak.